Elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere

Virtuális, egyszerűsített, szja, Magyar Posta, akciók, e-diploma, online, pótfelvételi, digitális, Csaló, elektronikus, felvételi, biztonságos, háztartási, középiskolai, adóhivatal, távmunka, Magyarországon, ügyfélfogadási, online, europol, keresetkimutatás, e bejelentő Fotó: Pixabay

Két év fejlesztés és több mint hat hónap sikeres tesztüzem után hivatalosan is elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere. Ehhez a jövőben bármely magyar vagy nemzetközi felsőoktatási intézmény csatlakozhat.

A Magyarországon elsőként, tíz végzősnek e-diplomát adó Milton Friedman Egyetem által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ezek a diplomák egyelőre nem válthatják ki a papíralapú okleveleket. De a munkáltatók számára hiteles információt ad a diploma megszerzéséről és annak tartalmáról, gyakorlatilag valós időben.

hirdetés

Kiemelték: a munkaerőpiacon is hamarosan alapkövetelmény lesz, hogy pár kattintással ellenőrizhetővé váljanak a végzősök diplomái. Ugyanakkor a hallgatók szabadon rendelkezhetnek, hogy kiknek engednek hozzáférést a feltöltött oklevelekhez. A rendszer – amely a tisztán magyar tulajdonban lévő Dlabs Kft. csapatának fejlesztése – rendkívül gyors, kényelmes, környezettudatos, hitelesített, anonimizált, biztonságos, úgynevezett blokklánc technológián futó és a Milton Friedman Egyetem hallgatói számára teljesen díjmentes – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

hirdetés