Hiába utalta el a pénzt, nem érkezett meg a motoralkatrész

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 39 éves többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő jáki férfi ellen, aki motoralkatrészekkel összefüggésben csapott be egy nagyszénási férfit.

hirdetés

A nagyszénási sértett az egyik közösségi oldalon motorkerékpár-alkatrészeket keresett megvételre. Erre tekintettel kereste meg őt a terhelt azzal, hogy kedvezményesen tudna Olaszországból alkatrészeket behozni, és 2019 novemberében meg is állapodtak abban, hogy 77.000.-Ft ellenérték fejében a terhelt leszállítja neki a kívánt alkatrészeket. A sértett átutalta a pénzt a terhelt részére, de végül nem kapta meg az alkatrészeket, bár a terhelt hónapokon keresztül hitegette.

A sértett megelégelve a terhelt kifogásait, közölte vele, hogy feljelenti a rendőrségen, ha nem utalja vissza a pénzét, mire a terhelt elismerte, hogy nem intézett semmit az alkatrészek megrendelésével kapcsolatban és 30.000.-Ft-ot visszautalt a sértettnek. A terhelt a fennmaradó pénz visszafizetése kapcsán is hónapokon keresztül hitegette a sértettet, de végül nem teljesített a részére.

Az Orosházi Járási Ügyészség az ügyet előbb felfüggesztette és közvetítői eljárásra utalta, de mivel az nem vezetett eredményre, így vádemelésre került sor – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés