Több ittas vezető ellen emeltek vádat Békésben

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

A Békés megyei ügyészi szervek a 2021. augusztus 30-a és szeptember 05-e közötti időszakban 4 személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége, míg 2 személlyel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt.

Valamennyi ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult ügyben az eljáró ügyészi szervek vádirataikban arra tettek indítványt, hogy a bíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, ezen felül három személlyel szemben járművezetéstől eltiltás is indítványozásra került. A negyedik ügyben ez azért maradt el, mert a terhelt egy elektromos kerékpárt vezetett gépi üzemmódban ittasan, amely jármű vezetése nem kötött vezetői engedélyhez.

Mindkét, az eltiltás hatálya alatti járművezetés ügyében a Szeghalmi Járási Ügyészség emelt vádat és mindkét vádiratában közérdekű munka büntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.