Területtüzekhez riasztották a Békés megyei tűzoltókat

Fotók: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Műanyag fóliát és összehordott szemetet gyújtottak meg tegnap délelőtt Almáskamaráson, a Kossuth utcában. A hat helyen összehordott és meggyújtott szemétkupacot, a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották, majd az esetről jegyzőkönyvet készítettek. A tűz környezetére nem terjedt át, személyi sérülés nem történt.

Elszáradt aljnövényzet és nádas égett tegnap délután Orosházán, a Szentesi út közelében. A száz négyzetméteren égő növényzetet, a helyi hivatásos tűzoltók, vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az orosházi káresettel egyidejűleg, közel egy futballpálya kiterjedésben, gaz és avar gyulladt meg Füzesgyarmaton, a Réti utcában. A helyi önkéntes és a szeghalmi hivatásos tűzoltók, két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

hirdetés

Nem sokkal később Székkutas külterületén csaptak fel a lángok, a 47-es út közelében. Egy elhagyatott portán száraz fű, bokrok és összehordott tűzifa kapott lángra. A hatvan négyzetméteren égő növényzetet, az orosházi hivatásos tűzoltók, két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a területen álló épületekre nem terjedt át. A tűzesetekkel kapcsolatban senki sem sérült meg.