Rusvai: bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság

rusvai miklós

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból – jelentette ki Rusvai Miklós virológus csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva. Ezek az emberek “kevés jóra számíthatnak”, mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél. Mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

hirdetés

Rusvai Miklós hangsúlyozta: nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt korházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva. Véleménye szerint – a külföldi adatokkal összhangban – az intenzíven fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Kiétert arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A jövő héten csapadékos időszak kezdődik, ami nagy valószínűséggel a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával hozza majd – vélekedett a virológus.

Forrás: MTI