Jön az ősz: 20 fok alatt maradunk jövő hét első felében

ősz, időjárás, Hétvégén Fotó: Körös Hírcentrum

Tartós északias áramlással egyre hűvösebb levegő érkezik, visszavonhatatlanul beköszönt az ősz.

Hétvégén még az átlagos körül alakul a hőmérséklet, a jövő hét első felében viszont az átlagosnál több fokkal hűvösebb légtömegek érkeznek észak, északkelet felől, így hazánk nagy részén délutánonként is 20 fok alatt marad a hőmérséklet.

hirdetés

Szombaton sok lesz a napsütés, a megnövekvő gomolyokból északon, északkeleten alakulhatnak ki elszórtan záporok, helyenként zivatarok. A szeles időben délután 19-25 fokot mérhetünk. Vasárnap hajnalban északkeleten eshet, napközben pedig a középső tájak ígérkeznek kevésbé felhősnek, máshol gyakrabban befelhősödhet az ég, de számottevő csapadék nem várható. Északi-északnyugati szél lesz jellemző, mely főként a középső országrészben lehet gyakran élénk. Északkeleten 16-18, máshol még 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Hétfő hajnalban és délelőtt egy hidegfront hatására főként délen, délnyugaton fordulhat elő nagyobb területen csapadék, délután már csak kisebb záporok lehetnek. A front mögött észak felől újabb adag hűvös levegő érkezik, a délutáni órákban mindössze 15-20 fokot mérhetünk.

Az átlagosnál hűvösebb idő előreláthatóan csütörtökig tart, a legtöbb helyen 20 fok alatti maximumokkal. A hajnalok is hidegebbek lesznek, többfelé megjelenhetnek az 5 fok körüli, illetve 5 fok alatti minimumok. A derült, szélcsendes völgyekben talajmenti fagyok is előfordulhatnak. A jelenlegi számítások szerint a jövő hét második felében felmelegedés jön – számolt be az Időkép.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!