Békés megyei sikerek a nyári nemzeti játékokon

A békéscsabai úszócsapat Darnyi Tamással és Wladár Sándorral

Augusztus végén Szentesen rendezte meg a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a nyári nemzeti játékokat, melyen 55 egyesület, mintegy 800 versenyzője 16 sportágban mérhette össze tudását.

Az értelmi fogyatékossággal élők és tanulásukban akadályozott sportolók seregszemléjén Békés megyéből három egyesület vett részt. Békéscsabát a Vandháti DSE, Gyulát a Harruckern SE, míg Magyarbánhegyest a Speciális SE képviselte. A huszonhárom fős békéscsabai csapat öt sportágban szerepelt.

hirdetés

A Fejes István edző vezette úszók 10 arany-, 6 ezüst-és 2 bronzéremmel zárták az egyéni számokat, míg a váltókban két második helyezésnek örülhettek. A díjakat két olimpiai bajnok Darnyi Tamás és Wladár Sándor adta át.

Atlétikában 1 arany-, 3 ezüst-és 2 bronzérem született, míg tollaslabdában egy-egy második és harmadik helyet értek el a versenyzők. A hagyományoknak megfelelően szerepeltek Borsi Vince és Mihályi István tanítványai, a nemzetközi szinten is sikeres asztaliteniszezők (5 arany és 1 ezüstérem) és az erőemelők (8 aranyérem) is. Az utóbbiaknál Török Zoltán és Lehoczki János is bajnok lett, míg a pingpongos Vizsnyai Dávid ezúttal is kiemelkedett a mezőnyből, mind a négy versenyszámát megnyerve.

A gyulai bowlingosok a 2019-es világjátékokat is megjárt Nagy András vezetésével remekeltek. A Gerendeli Gábor által felkészített csapat öt első, négy második és öt harmadik hellyel gazdagodott.

Ménes Róbert irányításával a magyarbánhegyesi labdarúgók, nagy izgalmak után a harmadik helyen végeztek. Itt jegyeznénk meg, hogy a bajnokságok fontos állomásai voltak a 2023. évi berlini világjátékokra történő kvalifikációnak, amelyre több Békés megyei versenyző is esélyes.

Forrás: FBS

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!