Több százezer forintot csalt ki egy nő egy dombegyházi férfitól

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Kisebb kárt okozó folytatólagosan elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 32 éves büntetlen előéletű kevermesi nővel szemben, aki különböző hamis ürügyekre hivatkozással csalt ki több mint 200.000.-Ft-ot egy dombegyházi férfitől. Az ügyészség indítványa szerint a sértettnek okozott kárt is meg kell majd térítenie.

hirdetés

A nő 2020 májusában ismerkedett meg egy rokkantnyugdíjas dombegyházi férfival, és előbb csak üzenetek formájában, majd személyesen is tartották a kapcsolatot. A nő szerelmi kapcsolat ígéretével hitegette a férfit, közben a személyes találkozások során számtalan alkalommal kért tőle pénzt kölcsön.

hirdetés

Hol arra hivatkozott, hogy vissza nem térítendő állami támogatást, ún. „szocpolt” igényelt, és az ezzel kapcsolatos ügyintézéshez kell neki pénz, hol azt állította, hogy az állam felé tartozása van, amelynek kifizetéséig az igényelt támogatást nem kapja meg, ezért a tartozás kiegyenlítésére kért kölcsön a sértettől, hol pedig az autójának a forgalomba helyezéséhez volt szüksége pénzre.

A nő jogtalan haszonszerzési célzattal megtévesztette a férfit, mert már a kölcsönök kérésekor sem állt szándékában a pénz visszafizetése; cselekményével 229.000.-Ft kárt okozott, amely azóta sem térült meg – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés