Megkezdődnek az aszfaltozási munkálatok Békésen

Fotó: Kálmán Tibor / Facebook

Kezdetüket veszik az érintett utcák aszfaltozásával kapcsolatos munkálatok Békésen – számolt be Facebook oldalán Kálmán Tibor polgármester.

hirdetés

„Célunk, hogy a mostani sikerek nyomán további városrészeken is megvalósulhasson a közlekedési felületek rendbetétele. Szórólapokon tájékoztatjuk az aszfaltozás menetéről, az aktuális tudnivalókról a lakosságot. Az előkészítő munkálatokkal gyakorlati szakaszába lép a kiválasztott utcák aszfaltburkolatának kialakítása. Első lépésként az aknák, víznyelők szintre állítását, a meglévő útalap profilozását és az útalap nyesését végzik el a kivitelezők.

hirdetés

A mintegy 120 millió forintos költséggel megvalósuló fejlesztés kivitelezése mind az egyes utcák lakosságának életminősége, mind az érintett városrészek közlekedése szempontjából is nagy lépés. Az ehhez szükséges forrás Dankó Béla, Békés város országgyűlési képviselő úr segítségével juthatott el hozzánk. Képviselő úr az elmúlt időszakban számos beruházás felkarolásával járult hozzá a város fejlesztéséhez, amiért ezúton is köszönetet mondunk” – írja bejegyzésében a polgármester.

hirdetés