Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, szemtanúkat keresnek

rendőrségi felhívás

Elhajtott a rendőrök elől egy személygépkocsi-vezető Békéscsabán. A bűnügyi felügyelet alatt álló, a járművezetéstől korábban eltiltott, most is másokat veszélyeztető férfit a rendőrök elfogták és keresik a történtek szemtanúit.

hirdetés

Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Bánszki utca kereszteződésében, az egyik közlekedési lámpánál 2021. szeptember 23-án 20 óra 45 perc körül a rendőrök felfigyeltek arra, hogy kocsijával megállt mögöttük egy férfi, aki nem vezethetne. Korábban közlekedési bűncselekmények, szabálysértések miatt több eljárás indult ellene, a járművezetéstől eltiltották és jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Mikor a férfi meglátta, hogy az előtte lévő civil autóból rendőrök szállnak ki, átment a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és nagy sebességgel elhajtott. Közben a szemből érkező autósokat, különösen az ellenkező irányba közlekedők közül a belső sávban haladó szürke Toyota Avensis vezetőjét, és ha voltak, utasait veszélyeztette. A rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri a Toyota vezetőjét és a történtek szemtanúit, hogy jelentkezzenek a rendőrkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: 66/523-700, 112). A rendőrség előre is köszöni a tanúknak a büntetőeljárás eredményes lefolytatásához nyújtott segítséget.

hirdetés