Megyei siker az Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyen

Közlekedésrendészeti Fotó: Police.hu

A tolnai megyeszékhelyen szervezték meg 2021. szeptember 21-e és 23-a között a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A háromnapos vetélkedésen az ország legjobb motoros- és autós járőrei, valamint karos forgalomirányítói vettek részt.

hirdetés

A versenyen a rendező megye nem indított csapatot. Így 18 megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság 3-3 fős csapata mérette meg magát. A rendőrök az első napon szakmai elméleti és KRESZ tudásukról adtak számot. A második napon a motoros és autós járőrök gyakorlati, vezetéstechnikai pályán mutathatták meg tudásukat. A karos forgalomirányító rendőrök pedig Szekszárd legnagyobb kereszteződésében irányították a közlekedőket. A résztvevők a versenyszámok között járművezetői szimulátoron is kipróbálhatták vezetési képességüket.

hirdetés

A megyében először megrendezett országos verseny eredményhirdetésére 2021. szeptember 23-án került sor Tengelicen. A díjakat Óberling József r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, Jámbor István r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Közlekedésrendészeti Szakirányító Osztály vezetője, dr. Pilisi Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Megyeri Zsolt r. alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, valamint Magyar Lajos, a TIR SULI Bt. ügyvezetője adta át.

A szimulátoros feladat különdíjasa lett többek között 1. helyezettként Szelezsán Péter r. zászlós a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság részéről – írja a Police.hu.

hirdetés