Mezőgazdasági gépek alkatrészeit lopták el Békéscsabán

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket és a gépek vezetőfülkéiből érintőképernyős monitorokat lopott a gyanú szerint három külföldi férfi Békéscsabán. A nyomozás eddigi adatai szerint máshol is követhettek el hasonló bűncselekményt.

hirdetés

Békéscsabán, egy mezőgazdasági cég telephelyén 2021. szeptember 21-éről 22-ére virradó éjjel megrongáltak több mezőgazdasági gépet. Leszerelték és ellopták róluk a GPS irányító rendszert, és a fülkéikből kiszerelték az érintőképernyős monitorokat. A céget a bűncselekmény miatt összességében több mint 10 millió forint kár érte.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a történtekről érkezett bejelentés után azonnal megkezdték az ügy felderítését, és azonosították azokat a férfiakat, akik a gyanú szerint a lopást elkövették. A két bolgár és egy moldáv állampolgár el akarta hagyni az országot, az M4-es autópályán Nagykerekinél akartak Románia felé kilépni Magyarországról.

A Békés megyei nyomozók azonban értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot és kérésükre az átkelőhelyen a rendőrök 2021. szeptember 23-án 23 órakor feltartóztatták őket. A nyomozás eddigi adatai szerint a három férfi a békéscsabai mellett több hasonló bűncselekményt is elkövethetett Békés megyében és az ország más részein is. A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást és őrizetbe vette őket.

Police.hu

hirdetés