Több ittas vezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Békésben

Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Békés megyében 2021. szeptember 20. és 2021. szeptember 26. között hét alkalommal intézkedtek ittas járművezetőkkel szemben a rendőrök. Közülük hatan személyautót vezettek, egy férfi pedig segédmotor-kerékpárral közlekedett, amikor a rendőrjárőrök ellenőrizték.

Utóbbi esetben a segédmotoros kerékpár vezetője nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, ezért engedély nélküli vezetés miatt 2021. szeptember 23-án a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették, majd három napon belül bíróság elé állították. Az egyik ittas autós balesetet is okozott 2021. szeptember 26-án 15 óra 30 perc körül Tótkomlóson, a Mezőhegyesi úton, ahol járműjével elütött egy nőt, aki a kerékpárját tolta. A gyalogos nő könnyebben megsérült.

hirdetés

A másik esetnél pedig egy lezáratlan autót vitt el 2021. szeptember 21-én délelőtt Dombegyházáról egy férfi. Nem nehezítették meg a dolgát, mert a járműben hagyták az indítókulcsot. A rendőrjárőrök rövid időn belül megtalálták a 39 éves dombegyházi férfit, akit szintén szabálysértési őrizetbe vettek és bíróság elé állítottak. Ő is úgy közlekedett, hogy neki sem volt érvényes vezetői engedélye. Emellett nemcsak ittas járművezetés, hanem jármű önkényes elvétele miatt is indítottak ellene büntetőeljárást az illetékes rendőrkapitányságon.

A rendőrség kérése, hogy aki szeszes italt fogyaszt, ne vezessen járművet! Az ittas járművezetők nemcsak magukat veszélyeztetik, hanem közlekedő partnereiknek is kárt, sérülést okozhatnak. A rendőrök a balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonság javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a közlekedés résztvevőit.

Police.hu

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!