25 Békés megyei zug-autószerelőre csapott le a NAV

autószerelők Illusztráció: Pixabay

Az Online Számla rendszer adatai több millió forintos alkatrészbeszerzések és közérdekű bejelentések buktatták le azt a csaknem 25 békés megyei embert, akik otthonaikban illegálisan szereltek autókat. A vizsgálatokban kiderült, hogy a zugszerelők a szolgáltatásokat bejelentés nélkül végezték, a bevételeiket eltitkolták, adót nem fizettek.

Az autószerelők az otthonaikban műhelyeket alakítottak ki és arra hivatkoztak, hogy náluk bárki ingyen megjavíthatja saját autóját. A szerelők a lebukás elkerüléséért hamis nevekre vásároltak meg több millió forintot érő alkatrészeket. Illetve arra hivatkoztak, hogy azokat „háztartási célra” szerzik be.

hirdetés

A kamusztori nem vált be, a revizorok annak ellenkezőjét bizonyították be a kiszállítási címek, az eladóknál regisztrált vevői adatok és a futárok tanúvallomásai alapján. Az eltitkolt bevételt becsléssel állapították meg és az adóhiányon felül további 200 százalék bírságot is kiszabtak.

A 100 millió forintot meghaladó megállapítások beszedésére a NAV bankszámlákat zárolt, ingatlanokat és ingóságokat foglalt le. Az ellenőrzések hatására többen önként kiváltották adószámukat. Évekre visszamenőleg bevallották az ebből származó jövedelmüket, és befizettek mintegy 70 millió forint adót – tájékoztatott Molnár-Bárdos Diána, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtófelelőse.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!