Menekült a rendőrök elől, letartóztatásba került az újkígyósi fiatal (VIDEÓ)

menekült a kígyósi fiatal

A Gyulai Járási Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a 16 éves újkígyósi fiúnak, aki a korábban elkövetett cserbenhagyás és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait megszegve ismét a volán mögé ült.

hirdetés

A fiatalkorú engedély nélküli vezetés, az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése, valamint a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetése miatt 2021. október 28-ig közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

hirdetés

Ennek ellenére először 2021. június 26-án ült a volán mögé és Békéscsabán közúti balesetet okozott, ahonnan adatai megadás nélkül úgy távozott, hogy nem győződött meg arról, történt-e személyi sérülés. Emiatt cserbenhagyás és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt indult ellene büntetőeljárás. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy 2021. július 2-án Újkígyóson ismét autóba üljön, ezért újra gyanúsítottként vonták felelősségre eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt. A szabályokat semmibe vevő fiatalkorú ezután 2021. július 31-én újfent Békéscsabán vezette gépkocsiját, amivel anyagi kárral járó balesetet szenvedett. Ezen cselekmény szintén eltiltás hatálya alatti járművezetés bűncselekmény megállapítására alkalmas.

hirdetés

A már folyamatban lévő három büntetőeljárást egyesítették, és 2021. augusztus 5-én a nyomozási bíró a fiatalkorú bűnügyi felügyeletét rendelte el azzal, hogy a lakóhelyéül szolgáló ingatlant nem hagyhatja el.

Ezt azonban figyelmen kívül hagyta, ugyanis 2021. szeptember 23-án az ingatlanból engedély nélkül távozott és Békéscsabán közlekedett, amikor 20 óra 36 perc körül a Baross utcán ellenőrzést végző rendőr megállító jelzését figyelmen kívül hagyva az intézkedés elől elhajtott. A fiú ezután 20 óra 40 perc körül a rendőrség épülete előtt autózott, amikor a piros lámpánál éppen az őt kereső civil rendőrautó mögé állt be.  A szolgálati gépkocsiból kiszálló és őt igazoltatni készülő rendőrök elől a fiú nagy sebességgel, a szemközti forgalmi sávot használva elhajtott, amivel veszélyeztette a vele szemben közlekedő személygépkocsi biztonságát is. A fiú ezen cselekményével az eltiltás hatálya alatti járművezetés mellett a közúti veszélyeztetést is megvalósította a megalapozott gyanú szerint.

Mivel a fiú a bűnügyi felügyelet szabályait megszegte, a nyomozó hatóság elől megszökött, a büntetőeljárások hatálya alatt újabb bűncselekményeket követett el és az eddigi cselekmények alapján fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért a Gyulai Járási Ügyészség kezdeményezte a letartóztatásának az elrendelését.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását. Az elkövető rendőrök előli meneküléséről készült térfigyelő kamerafelvétel:

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!