Álrendőr kérte el egy külföldi pár pénzét, majd csak egy részét adta vissza

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Álrendőrt fogtak el az igaziak Budapesten. Az elkövető arra hivatkozva kérte el egy külföldi pár pénzét, hogy az hamis lehet. Visszaadta – de mint utólag kiderült, nem a teljes összeget. A módszer nem egyedi.

Egy külföldi házaspártól kért útbaigazítást egy férfi 2021. szeptember 24-én délelőtt Budapest VII. kerületében. Közben odalépett hozzájuk még valaki, aki valamilyen igazolványt felvillantva rendőrnek mondta magát. Angolul beszélve, illetve mutogatással mindhármuktól elkérte a náluk lévő pénzt, hogy ellenőrizze, nem hamis-e. A házaspár csak hotelszobájukba visszatérve vette észre, hogy az átadott 200 ezer forintból csak 66 ezret kaptak vissza.

hirdetés

Az erzsébetvárosi nyomozók a feljelentést követően azonosították az álrendőrt és társát, aki a sértettektől útbaigazítást kérve, majd magát a színlelt intézkedésnek alávetve segítette. Elfogatóparancsot adtak ki ellenük, ami alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály munkatársai szeptember 28-án Józsefvárosban elfogták az 58 és 63 éves román állampolgárokat. A VII. kerületi nyomozók átkutatták a két férfi hotelszobáját, ahol megtalálták és lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat, valamint 850 ezer forintnyi valutát. A lopás bűntett elkövetésével gyanúsított külföldieket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az elkövetési módszer nem ismeretlen a rendőrök előtt. A magukat civil ruhás rendőrnek kiadó tettesek többnyire külföldieket szemelnek ki. Azt állítják, hogy hamis pénzt keresnek, majd az ellenőrzésre átvett összegnél kevesebbet adnak vissza. Mire az áldozatuk észreveszi, hogy becsapták, már messze járnak. Ne dőljön be: a rendőrök nem ellenőriznek bankjegyeket az utcán – hívta fel a figyelmet a Police.hu.​