Tovább folytatódhat a békési sportcsarnok korszerűsítése

Békési sportcsarnok
hirdetés

A Csíkos utcai sportcsarnok energetikai korszerűsítésének folytatását teszi lehetővé egy vissza nem térítendő támogatás. A Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjának VI. ütemében közel 60 millió forintot nyert Békés Város Önkormányzata a Békési Férfi Kézilabda Clubbal együttműködve. 

Futó Szöveg

A Békés Városi Sportcsarnokban az elmúlt három évtizedben elhasználódtak a belső nyílászárók, éppen ezért szükségessé vált azok cseréje. A Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán elnyert 60 millió forintból most megvalósul az épület kazáncseréjét is magában foglaló fűtés-korszerűsítés és a belső nyílászárók teljes cseréje. A fejlesztésről a helyszínen egyeztetett Polgár Zoltán alpolgármester és Nagy Richárd, a kézilabda egyesület ügyvezetője.

hirdetés

Közel két évvel ezelőtt mintegy 80 millió forintból cserélték ki a létesítmény külső nyílászáróit és elektromos vezetékrendszerét. Ezzel párhuzamosan megújult a világítás is. Emellett olyan hangrendszert építettek ki, ami a sport- és egyéb rendezvények szempontjából hasznosnak bizonyult. Mindezeket megelőzően is számos beruházás valósult meg a sportcsarnokban.

Az alpolgármester elmondta, rendkívül fontosnak tartja, hogy a gyerekek, a fiatalok és a felnőtt sportolók számára a lehető legkorszerűbb körülményeket teremtsék meg. A tervek szerint jövő májusra egy teljesen felújított sportcsarnok áll majd rendelkezésre a Csíkos utcában. A vadonatúj kézilabda munkacsarnok várja majd a sportolni vágyókat a Fáy utcában – tájékoztatott közleményében a békési önkormányzat.

hirdetés