Trükkös módszerekkel jutott lakáshoz egy békéscsabai nő, csalás miatt emeltek vádat ellene

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járás Ügyészség egy büntetlen előéletű 36 éves békéscsabai nővel szemben, aki a szomszédját és annak fiát csapta be 3 M Ft-ot meghaladó kárt okozva a részükre.

A vádiratban írt cselekményt megelőzően egy békéscsabai férfi – a későbbi sértett – tulajdonát képezte egy Keszthely, Tapolcai úti tömbházi lakás, amely a sértett édesapjának haszonélvezeti jogával volt terhelve. Mivel a sértett az édesapjával egy háztartásban, Békéscsabán lakott, 2014 őszén elhatározták, hogy értékesítik a keszthelyi lakást, amelyről említést tettek a szomszédban lakó nőnek, a terheltnek.

hirdetés

A nő kapott az alkalmon és 4 M Ft-ot ajánlott a lakásért, majd 2014. október 07-én 200.000.-Ft-ot át is adott vételár-előlegként a két férfinak azzal, hogy a fennmaradó vételár-hátralékot a későbbiekben részletekben fogja megfizetni. Mivel a sértett édesapja régóta ismerte a terheltet, megbízott benne, ezért beleegyeztek a részletfizetésbe. Másnap meg is kötötték az adásvételi szerződést egy békéscsabai ügyvéd irodájában. A szerződésbe azonban valótlanul az került, hogy a terhelt az előző nap a teljes vételárat megfizette a sértett részére, aki a vételár hiánytalan átvételét elismerte.

A nő jogtalan haszonszerzési célzattal megtévesztette a két férfit, mert ténylegesen nem állt szándékában az ingatlan teljes vételárának kiegyenlítése és a későbbiekben sem egészben, sem részletekben nem fizette azt meg a sértettnek annak ellenére, hogy a nő fél évvel később 6,1 M Ft-ért értékesítette a lakást, de a befolyó vételárból sem fizette ki a sértettet. Miután többször felszólította a teljesítésre, eredménytelenül, a sértett végül polgári perben érvényesítette az igényét, amelynek a bíróság helyt is adott. A terhelt jogi képviselője a perben elkésetten adta be a fellebbezését, ezért a terhelt az ügyvédi felelősségbiztosításból 500.000.-Ft-ot kapott.

A terhelt ezt a pénzt 2019. január 10-én át is adta a sértettnek, de aláíratott vele egy okiratot, mely szerint az 500.000.-Ft ellenében a neki járó vételár követelés további része iránti igényéről lemond. A befolyásolható sértett az okiratot abban a téves hiszemben írta alá, hogy a terhelt ezen alkalommal csak a vételár egy részletét törlesztette a részére.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kötelezze a sértettnek okozott kár megtérítésére és a nyomozás során felmerült 80.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.