Elő a jégkaparókkal! – fagyos reggelek jönnek

enyhül, Hidegfront, enyhe, fagy, fagyok, leghűvösebb, melegszik, Hidegfront, mínuszok, tavaszias, felmelegedés, télies Fotó: Pixabay

Nagy területen alakulhat ki gyenge fagy a napokban, és ködre is készülni kell.

hirdetés

Hideg reggellel indul a péntek, már nem csak a hegyekben, völgyes tájakon, hanem síkvidéken is gyenge fagy köszönthet be. Pár fokkal 0 alá, többfelé -2, -3 fokig csökken a 2 méteres hőmérséklet, talajszinten pedig ennél is hidegebb lesz. Deres tereptárgyak, fagyott szélvédők hozhatják meg a téli reggelek hangulatát. A fagy mellett ködképződés is nagy területen várható.

hirdetés

Csongrád-Csanád megyében kevesebb helyen, azt leszámítva viszont szinte mindenhol előfordulhat köd, ahová fagyot is várunk. A fagyos szélvédők miatt érdemes lehet pár percet rászámolni az indulásra, illetve melegíteni a motort. A köd miatt pedig fokozott óvatossággal vezessünk! Sokfelé dér lepi be a tereptárgyakat, az Északi-középhegységben zúzmarás köd kialakulása sem kizárt.

Szombaton egy hidegfront érkezése és az élénk szél miatt csak néhol, majd vasárnap újra több helyen számíthatunk ködre. A kevésbé felhős tájakon ezeken a napokon is előfordulhat gyenge fagy – írja az Időkép.

hirdetés