Nevelt gyermekeit bántalmazta egy orosházi férfi, vádat emeltek ellene

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Az Orosházi Járási Ügyészség 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 35 éves büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki nevelt gyermekeit bántalmazta.

hirdetés

A férfi a vádbeli időszakban élettársi kapcsolatban élt egy nővel, közösen nevelték egy közös gyermeküket, valamint az előző kapcsolataikból született összesen hat gyermeket. A férfi italozó életmódja miatt és ittas állapotában gyakorta került konfliktushelyzetbe élettársával, valamint saját és nevelt gyermekeivel. A férfi fegyelmezési indokra hivatkozással a gyermekek közül különösen a nevelt gyermekeivel, azok közül is egy kislánnyal és egy kisfiúval szemben tanúsított durva bánásmódot, e két gyermeket többször fizikailag is fenyítette, tettleg bántalmazta.

hirdetés

A gyámhatóság a kislányt átmenetileg kiemelte a családból, de oda később, 2020 áprilisában visszaengedték. A férfi, mint nevelőszülő a gyermekek neveléséből, felügyeletéből fakadó kötelezettségeit súlyosan megszegve ezen időpontot követően is folytatta az ekkor 11 éves kislány és a 7 éves kisfiú – a nevelői szigor szükséges mértékét messze túllépő – rendszeres, indokolatlan bántalmazását; a közös lakásban ittas állapotában gyakorta mindkét gyermeket testileg fenyítette, az arcukon és testszerte tenyérrel, egy-egy alkalommal többször is megütötte őket.

2020. május 18-án, a késő délutáni órákban a férfi és élettársa között ismét veszekedés támadt, ekkor az anya a lakásból eltávozott. Az emiatt is felindult kislányt a férfi tenyérrel egy alkalommal pofon ütötte, majd a kiskorú sértett vállára, felkarjára olyan erejű további három ütést mért, mely bántalmazás következtében a gyermeknek 8 napon belüli gyógytartamú, véraláfutásos sérülései keletkeztek – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

hirdetés