Ittasan indult autójával útnak, nem jutott messzire

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Rendőri ellenőrzésen akadt fenn egy férfi, aki ittasan indult autójával Köröstarcsáról Budapestre. Az intézkedésnek köszönhetően a több mint 200 kilométeres útból csak néhány kilométert tudott megtenni. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Rendőrjárőrök ellenőriztek egy szegedi autóst 2021. szeptember 23-án 3 óra 45 perc körül Mezőberényben, a Petőfi utcában. A helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett nála, ezért előállították a Békési Rendőrkapitányságra, ahol további légalkoholmérések is megerősítették azt, hogy a 29 éves férfi ittasan vezetett. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene. Kihallgatásán a férfi elmondta, hogy előző nap, a késő esti órákban három doboz sört ivott meg, mielőtt lefeküdt aludni. Este és másnap hajnalban sem evett semmit, így indult el Köröstarcsáról a több mint 200 kilóméterre lévő Budapestre.

hirdetés

Nem jutott messzire, mert a rendőrök néhány kilométer megtétele után leállították. A Békési Rendőrkapitányság munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket kevesebb mint egy hónap alatt elvégezték és a büntetőeljárás iratait 2021. október 15-én továbbították az ügyészségre.

A rendőrség folyamatosan végez olyan ellenőrzéseket, amelyeknek a célja az ittasan vezetők forgalomból való kiszűrése. Békés megyében az elmúlt héten, 2021. október 11. és 2021. október 18. között 15 esetben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetőkkel szemben. Közülük heten gépi meghajtású járművet vezettek, míg nyolcan annyira ittas állapotban kerékpároztak, hogy nem voltak képesek biztonságosan közlekedni.

Police.hu

hirdetés