Nyugdíjkifizetés napján lopta meg ismerősét egy férfi Mezőgyánban

autóbuszok, ROADPOL Fotó: Police.hu

Meglopta egy férfi a neki munkát adó ismerősét Mezőgyánban. A bűnös úton szerzett százezer forintot egy szekrénybe, lepedők közé rejtette. A rendőrök megtalálták, így a kár megtérült. A büntetőügy iratait a rendőrség megküldte az ügyészségre.

Nyugdíjkifizetés napján lopta meg ismerősét egy férfi Mezőgyánban. Többször volt nála ház körüli munkát végezni, fát vágni, amiért mindig pénzt kapott. Egy alkalommal, 2021. január 26-án azonban nemcsak a fizetségét vitte el, hanem annál jóval többet. A munkaadója aznap kapta meg a nyugdíját, amit miután átvett a postástól, bele akart tenni egy kisebb táskába, mert abban tartja a megtakarítását.

hirdetés

Elővette a táskát, de közben valamiért kiment a szobából, a nála dolgozó férfi ekkor vett el a havi járandóságából százezer forintot, amit hazavitt. Miután a nyugdíjas férfi bejelentést tett a lopásról, a rendőrök azonnal elmentek a nála alkalmi munkát végző férfihez és kérdőre vonták. Tagadta, hogy meglopta volna idős ismerősét, de a rendőrök átkutatták a házát és egy szekrényben, a tiszta lepedők között megtalálták a pénzt, amit visszaadtak a tulajdonosnak.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a lopással gyanúsítható 66 éves mezőgyáni férfi ellen indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. október 15-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu