Nyugdíjkifizetés napján lopta meg ismerősét egy férfi Mezőgyánban

autóbuszok, ROADPOL Fotó: Police.hu

Meglopta egy férfi a neki munkát adó ismerősét Mezőgyánban. A bűnös úton szerzett százezer forintot egy szekrénybe, lepedők közé rejtette. A rendőrök megtalálták, így a kár megtérült. A büntetőügy iratait a rendőrség megküldte az ügyészségre.

hirdetés

Nyugdíjkifizetés napján lopta meg ismerősét egy férfi Mezőgyánban. Többször volt nála ház körüli munkát végezni, fát vágni, amiért mindig pénzt kapott. Egy alkalommal, 2021. január 26-án azonban nemcsak a fizetségét vitte el, hanem annál jóval többet. A munkaadója aznap kapta meg a nyugdíját, amit miután átvett a postástól, bele akart tenni egy kisebb táskába, mert abban tartja a megtakarítását.

hirdetés

Elővette a táskát, de közben valamiért kiment a szobából, a nála dolgozó férfi ekkor vett el a havi járandóságából százezer forintot, amit hazavitt. Miután a nyugdíjas férfi bejelentést tett a lopásról, a rendőrök azonnal elmentek a nála alkalmi munkát végző férfihez és kérdőre vonták. Tagadta, hogy meglopta volna idős ismerősét, de a rendőrök átkutatták a házát és egy szekrényben, a tiszta lepedők között megtalálták a pénzt, amit visszaadtak a tulajdonosnak.

A Sarkadi Rendőrkapitányság a lopással gyanúsítható 66 éves mezőgyáni férfi ellen indított nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. október 15-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés