Sóczó Rebeka hatszoros országos bajnok

Kano Judo Fehér Dóra, Gyáni János edző és Sóczó Rebeka. Fotó: BM Kano Judo SE

Ismét több érmet szereztek a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület versenyzői. Hétvégén került megrendezésre az U23 korosztály országos bajnoksága, melynek a ceglédi Ungvári Miklós Judoközpont adott otthont, ahol harmincöt egyesület százötvenkét judokája lépett tatamira.

hirdetés

Az egyesülettől két esélyes versenyző indult női -70 kg-ban, Sóczó Rebeka és Fehér Dóra. Sóczó Rebeka junior Héraklész válogatottként állt szőnyegre, ahol a tőle megszokott, határozott küzdelmi stílussal szinte uralkodott ellenfelein. Első mérkőzésén másodpercek alatt ippon értékű akciót hajtott végre vetélytársán. Ezzel bekerült az elődöntőbe, ahol válogatott riválisával mérkőzött meg. A döntőbe jutás során Rebeka bizonyult jobbnak, a földön karfeszítés technikával kopogásra kényszerítette ellenfelét, riválisával szemben most először került ki győztesen.

hirdetés

Az aranyéremért folytatott küzdelemben csapattársát első körben legyőző BHSE-s szintén válogatott versenytársával találta szemben magát. A mérkőzést végig Rebeka irányította, majd két wazari értékű dobással lett az aranyérem tulajdonosa. A csabai versenyző ezzel az eredménnyel összesítve hat bajnoki cím tulajdonosa lett.

Fehér Dóra térdsérüléssel küszködve indult el a versenyen. Első mérkőzésén a későbbi ezüstérmes ellen kiegyenlített küzdelem után vereséget szenvedett, így vigaszágon folytatta a versenyt. A visszamérkőzés során magabiztos és technikás küzdelmet folytatott, végül ippont érő horog technikával legyőzte ellenfelét, így a bronzéremért küzdhetett meg. A bronzmérkőzésen az elődöntőben Rebekától vereséget szenvedő válogatottal mérkőztek meg, ahol Dóra ipponnal került ki győztesen, így felállhatott csapattársa mellé a dobogóra.

A férfiak +100 kg-os mezőnyében két ifjúsági korosztályú Gyáni-tanítvány mérettette meg magát az idősebbek között. Bozó Bence ötödik helyen végzett, míg csapattársa, Kara Bence vállsérülése miatt visszalépésre kényszerült, így pontszerző hetedik helyen zárt.

„ A két 70 kg-os lányom nagyszerű versenyzést folytatott ma. Rebeka vállműtét után tért vissza, így is válogatotthoz méltóan söpört végig a mezőnyön. Dóra jelenleg is térdsérüléssel küszködik, de elindult a versenyen és érmet hozott, ami fantasztikus. Mindketten legyőzték az eddigi „mumust”, ez is bizonyítja, hogy jó úton haladunk és megfelelő edzésmunkát folytatunk. A két Bence edzésként indult a versenyen, még csak elsőéves ifik nem volt nagy elvárásom feléjük. Büszke vagyok a versenyzőimre, így haladunk tovább előre.” – nyilatkozta Gyáni János vezetőedző.

Az U23 országos bajnokság összesített egyesületi rangsorán a BM Kano Judo SE 35 egyesületből az előkelő hetedik helyen zárt – számolt be közleményében a klub.

hirdetés