Békés megyei tűzoltó is elismerésben részesült

’56-os Fotó: Szőke Péter BM OKF

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az ’56-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő megemlékezést tartott Budapesten. A Szent Flórián teremben elismerték azok munkáját is, akik az utóbbi időben önmaguk határait is meghaladva, példamutatóan szolgáltak, teljesítettek, mély elköteleződéssel végezték hivatásukat.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelegve tartott megemlékezést a katasztrófavédelem vezetői állománya és az elismerésben részesült legkiválóbb kollégák. Ünnepi beszédében Gulyásné dr. Gyurka Tímea tű. ezredes, hivatalvezető azokról a hősökről beszélt, akik 1956-ban a saját életüket tették kockára egy élhetőbb, jobb, kiszámíthatóbb jövőért. Amelyért sokat küzdöttek, és amely sokuknak már nem adatott meg.

hirdetés

„A mai napon elsősorban azok emléke előtt tisztelgünk, akik azért áldozták fel szabadságukat, vagy akár életüket is, hogy megteremtsenek egy szabad, független, demokratikus országot. Nem rajtuk múlt, hogy akkor, 1956-ban ez nem sikerülhetett. Mégis hatalmas részük volt abban, hogy 2021-ben egy szabad, független, demokratikus Magyarországon élhetünk.” – fogalmazta meg a hivatalvezető.

A Katasztrófavédelem Központi Zenekarának ünnepi műsora után dr. Góra Zoltán. tű. altábornagy főigazgató számos kollégának nyújtotta át az elismerést jelképező oklevelet, illetve az előléptetésről szóló dokumentumot. Olyan kollégák vehettek át elismerést, akik hosszú időn át kiemelkedően teljesítették a vállalásukat. Akik alázattal, mindemellett nagy szaktudással végezték és végzik a munkájukat.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató dicséretben és jutalomban részesítette Békés megyéből Egyed Lajos tűzoltó alezredest, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztály vezetőjét – számolt be a katasztrófavédelem.

hirdetés