Vádat emeltek egy békési férfi ellen, aki bozótvágóval tört be egy lakásba

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, kisebb kárt okozó rongálás vétsége, könnyű testi sértés vétsége, 2 rendbeli lopás bűntette, 2 rendbeli lopás vétsége és további egyrendbeli lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 39 éves, többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő békési férfi ellen.

A munkanélküli, vagyontalan férfi bűncselekmények elkövetéséből tartotta fenn magát, azokat rendszeres haszonszerzési célzattal követte el. A terhelt tudomással bírt arról, hogy egy nő békési lakásán nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik és elhatározta, hogy a készpénzt meg fogja szerezni. Ennek érdekében 2021. május 05-én a reggeli órákban a sértett ingatlanához ment, az ingatlan területét figyelő kamerákat elfordította, majd az udvaron magához vett egy ott talált bozótvágó kést.

hirdetés

Ekkor a házból egy férfi lépett ki, mert észlelte a térfigyelő kamerák elfordítását, akit a terhelt a bozótvágó kés lapjával arcon ütött, majd ajtóstól belökte a lakásba. A terhelt a kezében lévő bozótvágó késsel szintén belépett a lakásba, az ott tartózkodó nőt 9 M forint átadására szólította fel azzal, hogy ha nem kapja meg a pénzt, levágja a fejüket, és követelésének nyomatékot adva a bozótvágó kés lapjával meg is ütötte a nő karját. A férfi azt is követelte, hogy a lakásban tartózkodó másik két nő adja át a telefonjaikat, hogy ne tudják értesíteni a rendőrséget, a telefonokat a férfi összetörte. Miután az elsőként megszólított nő közölte, hogy nem rendelkezik 9 M forint készpénzzel, a terhelt az általa viselt ékszerek átadására szólította fel. A sértett átadta a közel 700.000.-Ft értékű arany ékszereit, a terhelt pedig kivett a sértett pénztárcájából 30.000.-Ft-ot, majd távozott a helyszínről.

A terhelt azonban ezt megelőzően is több vagyon elleni bűncselekményt követett el: 2021. április 13-án, dél körüli órákban Békésen, a Lánc utcában beült egy ott parkoló és nyitva hagyott, 250.000.-Ft értéket képviselő személyautóba, amelyben az indítókulcsot is benne hagyták. Az autót beindította, majd azzal hazament és leparkolt az általa használt ház udvarán, az autót a rendőrök ott találták meg. Ezen felül 2021. március-április hónapjaiban négy békési ingatlanba is betört, minden esetben az ablakok betörésével jutott be az ingatlanokba; az egyik házból 200.000.-Ft-ot meghaladó értékben lopott el különféle ruhaneműket és használati tárgyakat, egy másikból 20 db tojást, 4 liter sertészsírt és 3.000.-Ft-ot zsákmányolt, a harmadikból egy pénztárcát iratokkal és minimális készpénzzel, míg a negyedik helyről nem vitt el semmit.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, állapítsa meg, hogy abból feltételes szabadságra nem bocsátható, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 218.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 2.700.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.