Hamis munkáltatói igazolásokkal akartak hitelt felvenni

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 29 éves büntetett előéletű és egy 44 éves büntetlen előéletű körösladányi nő ellen, akik hitelfelvétel során valótlan tartalmú munkáltatói igazolásokat használtak fel.

hirdetés

A 29 éves nő 2020. február 29-én körösladányi lakóhelyén az egyik „fapados” kölcsönöket nyújtó pénzintézet képviselőjének hitel felvétele céljából átadott egy hamis munkáltatói igazolást, mely szerint egy kft. alkalmazásában áll titkárnőként havi 220.000.-Ft-os munkabérrel. Valójában nem állt a megjelölt cég alkalmazásában, hanem gyermekgondozási segélyben részesült.

hirdetés

A nő a valótlan tartalmú okirat felhasználásával 1 M Ft összegű hitelhez szeretett volna jutni; a valótlan tartalmú munkáltatói igazolással a jövedelmi viszonyaira és hitelképességére vonatkozóan tévedésbe ejtette a pénzintézetet. Ugyanazon a napon, ugyanazon pénzintézet képviselőjénél egy másik körösladányi nő is valótlan tartalmú munkáltatói igazolást használt fel, amelyen ugyanazon kft. szerepelt munkáltatóként. A pénzintézet mindkét kérelem feldolgozásakor észlelte, hogy a munkáltatói igazolások valótlan tartalmúak, ezért elutasította a hitelkérelmeket.

hirdetés