Megszületett a 400. baba az orosházi kórházban

400. baba Orosházán

Nagyon várta már a kisfiú érkezését Hegedűs Dániel és Krcsméri Zsuzsanna, Bálint pedig szülei kívánságára 2021. október 17-én 22:32-kor, 3820 grammal és 52 centiméterrel megérkezett. Ő lett a 400. baba, aki az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán jött világra 2021-ben.

A kisfiú csendesen pihen anyukája kezében, elégedetten majszolja a cumit, hagyja, hogy a felnőttek róla beszélgessenek.

hirdetés

– A várandósság alatt minden rendben volt, azt hiszem, erre mondják a tankönyvek, hogy áldott állapot. A szülés viszont nehezebb lett a vártnál, el is húzódott, mivel adódott közben egy kis komplikáció, de dr. Svarsnig Lajos főorvos úr vezetésével mindenki tudta és kiválóan végezte a dolgát a szülőszobában. A kisfiam a születése után egyből a gyerekosztályra került, ahol gyorsan kiderült, nincsen nagy probléma, az összes értéke, paramétere folyamatosan javult, és már minden rendben van – kezd bele Zsuzsanna, de Bálintka a cumit szájából kitolva hangos sírással jelzi anyukájának, elég volt a csevegésből, ő bizony megéhezett.

Miközben készülődnek, Zsuzsanna elmondja, a gyerekszoba készen áll, a fiatalúr nagyon szép kis bölcsőben fog aludni, és rengeteg csörgője, zörgője van bekészítve. Azt is megtudjuk, rajtuk kívül talán a nagyszülők várják jobban haza a kisbabát.

– Ő az első unokájuk, így nagyon lelkesek. Kicsit tartunk is tőle, hogy teljesen elkényeztetik, amit mi nevelünk, azt majd ők jól elrontják, de ez legyen a legnagyobb problémánk – mondja széles mosollyal a fiatal anyuka.

(A képen: a Szülészet Nőgyógyászati Osztály nevében Hevesi Ágnes (b1) főnővér és dr. Svarsnig Lajos (j2) osztályvezető főorvos, a Csecsemő- és Gyermekosztály nevében dr. Kováts Anikó (b2) osztályvezető főorvos és dr. Kalydi Antónia (j1) főorvos köszönti a büszke anyukát és a kisfiút.

Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház)