Békés megyében jelentős mennyiségű eső várható

változékony, Melegfront, Békés, Csapadékos, meleg, felhős, csapadék, viharos Illusztráció: Pixabay

Hajnalban hidegfront érkezett, amelynek hatására csaknem az egész országban várhatók zivatarok. Békés megyére az egy nap alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, az erős szélre is figyelmeztetnek.

hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez szerda este eljuttatott veszélyjelzése szerint az érkező hidegfront hatására a nyugati határ mentén kisebb eséllyel, majd napközben az ország délnyugati és középső felében, később délkeleten már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő eső, zápor és zivatar is. A délkeleti területeken délelőtt és kora délután viharossá is fokozódhat a szél. A délutáni óráktól mérséklődik a légmozgás.

hirdetés

Legnagyobb eséllyel a Kaposvár-Balassagyarmat és Baja-Ózd vonal közötti területeken 10, helyenként akár 20 milliméternél is több csapadék hullhat. Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Békés megyére az egy nap alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés és Csongrád-Csanád megyében az erős szélre is figyelmeztetnek. Az előrejelzés szerint a hajnali 9-13 Celsius-fokról napközben 14, de akár 23 fokig is emelkedhet a hőmérséklet – írja az MTI.

hirdetés