Visszatekerte egy autó kilométer-számlálóját egy férfi, lebukott

Kevesebben haltak meg, közlekedési, műszerfal, autó, közlekedés, kresz, sebesség Illusztráció: Pixabay

Visszatekerte egy autó kilométer-számlálóját egy férfi azért, hogy a kocsit jobb áron tudja eladni. A Békés megyében történt bűncselekmény körülményeinek vizsgálatát a rendőrség befejezte és az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

hirdetés

Korábban autók adás-vételével, kölcsönadásával foglalkozó férfi ellen indított eljárást a rendőrség azért, mert visszatekerte egy személygépkocsi kilométer-számlálóját. A gyulai születésű, de Nógrád megyében élő férfi bevallotta, hogy azért hamisította meg a műszer által jelzett értéket, hogy jobb áron tudja eladni a járgányt.

hirdetés

Az óra közel 400 ezret mutatott, kihallgatásán ő úgy emlékezett, hogy körülbelül 200 ezerrel forgatta vissza. Jól tudta, mert egészen pontosan 186 500-ra állította vissza. A gépjármű kilométer-számláló műszer által jelzett érték meghamisítása vétség miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2021. november 3-án továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés