Szerszámokat lopott egy férfi Sarkadon, eljárás indult ellene

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Szomszédjától lopott Sarkadon egy férfi. Többek között kapát, baltát és egy szerszámokkal teli ládát vitt magával a ház melléképületéből. A rendőrök másnap elfogták és lopás miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Lopásról értesítették a rendőröket 2021. június 15-én, reggel Sarkadon. Egy melléképületből vittek el többek között kapát, baltát és egy szerszámokkal teli ládát az éjszaka folyamán. A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek és másnap, 2021. június 16-án, délelőtt előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves sarkadi férfit. Kihallgatásán beismerte, hogy ő lopott az idős férfitól, akit ismer, mert nem messze lakik tőle. Először az utcaajtón ment be, ami nem volt bezárva. Ezután átkutatta a melléképületet, ahonnan elhozta a szerszámokat. Elmondta, hogy a lopás közben az ott lakó férfi megzavarta, ezért a helyszínről elmenekült. A nyomozók kutatást tartottak nála és megtalálták az ellopott dolgok egy részét, amiket visszaadtak a tulajdonosának.

hirdetés

A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2021. november 8-án továbbították az ügyészségre – írja a Police.hu.

hirdetés