Szürke hétvége következik, rövid napos időszakokkal

ködös, Változékony, Változóan felhős, télies, hétvége, ősz, út, köd, közlekedés, időjárás Fotó: Pixabay

Szürke hétvége következik, napsütés szempontjából a keleti tájaink lesznek szerencsésebbek. Vasárnap nyugaton már többfelé eshet.

hirdetés

Szombaton a ködös reggel után a keleten és néhol délen süt ki a nap, máshol megmarad a köd, vagy alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Az oszág középső tájain néhol egész napra beragadhat a köd. északon, a főváros környékén és délnyugaton pedig időnként szitálás, gyenge eső is előfordulhat. A reggel keleten lesz fagyosabb, itt -5 fok körüli értékek is lehetnek. Délután a ködös részeken mindössze 4-6, máshol 6-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap reggel már kevesebb helyen kell tartós ködre készülni, de hajnalban azért még sokfelé lesznek korlátozottak a látási viszonyok. Napközben nyugaton marad felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre keleten és a középső megyékben süthet ki a nap. Reggel a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon, délután a nyugati országrészben eső, záporok alakulnak ki. Itt lesz hűvösebb az idő, 7-10 fok, keletebbre 10-13 fok körül alakulnak a csúcsértékek – írja az Időkép.

hirdetés