Hamis vád bűntette miatt emeltek vádat egy 19 éves vésztői nővel szemben

Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 19 éves vésztői nővel szemben, aki barátját súlyos bűncselekmény elkövetésével vádolta meg hamisan.

A fiatal nő 2021. február 27-én a Békéscsabai Rendőrkapitányságon feljelentést tett a kevermesi férfi ellen, miszerint az két nappal korábban személygépkocsival Vésztőről Gyulára vitte, ahol arra akarta őt kényszeríteni, hogy egy panzióban pénzért közösüljön. A nő elmondása szerint, amikor ellent mondott, a férfi az arcán megütötte, és a combján is megrúgta, illetőleg a mobiltelefonját is elvette tőle. A feljelentés alapján a Békéscsabai Rendőrkapitányság kerítés bűntette miatt nyomozást rendelt el, amelyet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a hatáskörébe vont.

hirdetés

A nyomozás során azonban kiderült, hogy a fiatal nő szerelmi viszonyban állt a feljelentett férfival, kapcsolatukat az anyja ellenezte, aki 2021. február 26-án a rendőrségen bejelentést is tett, hogy lánya, aznap ismeretlen helyre távozott és mobiltelefonon sem tudja elérni. A nő elmondta, hogy az édesanyjától való félelmében tett a barátjával szemben hamis feljelentést. Erre is figyelemmel a nyomozó hatóság a kerítés bűntette miatt indított nyomozást utóbb megszüntette.

hirdetés

A nő ugyan büntetlen előéletűnek minősül, de ugyanilyen bűncselekmény miatt került már összetűzésbe a törvényekkel: a Szeghalmi Járásbíróság a 2019. szeptember 2-án jogerőre emelkedett büntetővégzésben hamis vád bűntette miatt 2 év próbára bocsátás intézkedést alkalmazott vele szemben, pártfogó felügyelet elrendelése mellett. Erre figyelemmel a járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a két ügyet egyesítse, a korábbi ügyben alkalmazott próbára bocsátást szüntesse meg, és a nőt az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésében halmazai büntetésként közérdekű munka büntetésre ítélje – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész 2021. november 11-én.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!