December 3-ig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

felvételi, középfokú, keresztféléves, egészségvédelmi, érettségi, tanév, felsőoktatási, Szegedi Tudományegyetem, jelentkeztek, felsőoktatás, köznevelésben, OECD, járványhelyzet, járványügyi, oktatási, távolléti, tankönyvek, maruzsa, középfokú Illusztráció: Pixabay

December 3-ig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira – közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel.

Az OH honlapján (oktatas.hu) nyilvánosságra hozta a központi írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolák adatait. Valamint azt az elektronikus keresőfelületet, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek találhatók.

hirdetés

Emlékeztettek: a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat. Ebben meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2022/2023-as tanévben. És megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik fel a hozzájuk jelentkezőket.

Az intézmények 48 százaléka – 543 középiskola – jelezte: a hozzájuk jelentkező tanulóktól azt várják, hogy előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló februárban ezen iskolák valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon – írta az OH.

A hivatal tudatta azt is, hogy a jelentkezést december 3-ig abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába kell beadni, ahol a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni – írja az MTI.

hirdetés