Hiába várta, nem érkezett meg a 165 ezer forintos lézerblokkoló

Traffipax, sebességellenőrzés Fotó: Police.hu

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 31 éves büntetlen előéletű nagymarosi illetőségű, de budapesti tartózkodási helyű férfival szemben, aki egy lézerblokkolóval csapott be egy békéscsabai férfit.

hirdetés

A terhelt 2021 januárjában az egyik internetes apróhirdetési oldalon egy lézerblokkolót hirdetett eladásra, amelyre egy békéscsabai férfi jelentkezett. A terhelt és a sértett az internetes oldal levelező rendszerén keresztül megállapodtak abban, hogy a sértett 165.000.-Ft-ért megvásárolja a hirdetett terméket. A sértett át is utalta az összeget a terhelt számlájára, de a készülék nem érkezett meg.

hirdetés

A terhelt jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette a sértettet, mivel nem is állt szándékában elküldeni a lézerblokkolót, és a pénzt sem utalta vissza a sértett többszöri felszólítása ellenére sem, hanem azt a saját céljaira felhasználta.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében bocsássa próbára és kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés