Letartóztattak egy orosházi párt kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

Gyulán, Tótkomlóson. keresztanyját, Gyomaendrődön, rongált, gyermekét, Baleset, Békéscsabán, Vésztőn, Kábítószer, Szarvason, Gyomaendrődön, karkötőt, őrizetbe, ittas, Gádoroson, Békésen, sarkadon, kék, rendőr, rendőrségi, villogó Illusztráció: Pixabay

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte a Békés Megyei Főügyészség egy 38 éves büntetett előéletű orosházi férfi és élettársa, egy 22 éves büntetlen előéletű orosházi nő letartóztatását, akik több személynek értékesítettek marihuánát.

A férfi és a nő orosházi tartózkodási helyükön, illetőleg egyéb helyszíneken több személynek értékesítettek az elmúlt egy évben marihuánát, ezen felül a nő „speed” elnevezésű drogot is vitt egy baráti összejövetelre. A házkutatás eredménye is azt mutatta, hogy nemcsak marihuánában „utaztak”: kék tabletta formájú, illetőleg folyadék és fehér por állagú kábítószer-gyanús anyagokat is találtak közös lakóhelyükön a rendőrök. A férfi két alkalommal volt büntetve, mindkét alkalommal kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt amiatt került sor, mivel a nyomozás célja a további vásárlók, valamint a beszerzési forrás beazonosítása és felelősségre vonása, és megalapozottan feltehető volt, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást – a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személy megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával, esetlegesen további tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével – veszélyeztetnék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

hirdetés

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte 1 hónapra – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!