Többen is főigazgatói elismerésben részesültek a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban

főigazgatói Fotó: Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központban is sor került a főigazgatói dicséretek átadására, a járványhelyzet miatt sajnos csak szűk körben. Elismerésben részesült az intézmény munkatársai közül Feke Imréné, Erdős Sándor, Széllné Takács Mária, és Pataki Imréné, valamint a Médiaérték Kft. képviseletében Mazán Tamás és Mazán Zsolt, akik a média segítségével igyekeznek hozzájárulni a sérült fiatalok társadalmi integrációjához.

hirdetés

Erdős Sándor, a Dévaványai szakmai egység gyermekfelügyelője 2003. július 01-jén kezdett el dolgozni gyermekfelügyelőként a dévaványai Gyermekotthon és Szakiskolában, ahol 2005. decemberében gyermek és ifjúságfelügyelői szakképesítést szerzett. Munkahelyén megbízható, dolgos, precíz és szavahihető emberként ismerték meg kollégái. Az első pillanattól kezdve elfogadták a gyermekek és példaképként tekintettek rá.

Feke Imréné, a Dévaványai szociális intézményegység terápiás munkatársa 1992. január 01. napjától dolgozik a dévaványai telephely Borostyánkert Otthonában. Szakközépiskolai érettségijét követően már a jogelőd intézmény dolgozójaként általános ápoló és asszisztens végzettséget szerzett. Később visszaült az iskolapadba és elvégezte a gyógypedagógiai asszisztens képzést. Gondozóként kezdte munkáját, majd szociális ügyintézőként, ellátotti pénztárosként is dolgozott. Mely munkakört napjainkban is helyettesítésben ellátja. Jelenleg terápiás munkatársként tevékenykedik.

Pataki Imréné koordinációs intézményvezető helyettes közalkalmazotti munkáját 27 éve kezdte meg a megyei szociális társintézményben. Onnan 2012-ben érkezett a megyei központba gazdasági igazgatóhelyettesként. Azóta vezeti, segíti az intézmény pénzügyi, üzemeltetési feladatainak ellátását, előbb gazdasági igazgatóhelyettesként, majd igazgatási egység vezetői beosztásban, jelenleg koordinációs intézményvezető helyettes.

Széllné Takács Mária, a békéscsabai szociális intézményegység ápoló gondozó otthonának osztálykoordinátora már 24 éve dolgozik az intézményben. Kezdetben gondozónőként dolgozott, majd munkája elismeréseként felkérést kapott osztálykoordinátori feladatok ellátására. 11 éve az ápoló gondozó otthon súlyosan halmozottan sérülteket ellátó, fekvő osztályának osztálykoordinátora. A legsúlyosabb állapotú és a legtöbb egészségi problémával élő lakóink ellátását koordinálja, szervezi.

Fotó: Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ

Mazán Tamás és Mazán Zsolt a Médiaérték Kft. részéről hosszú évek óta szoros kapcsolatban állnak az intézménnyel. 2011-ben jött létre az első Angyalok Szárnyalása Gálaest, mely a művészek segítségével kívánja megmutatni a fogyatékossággal élő fiatalok értékeit. Azóta minden évben a rendezvényt megelőzően a cég széles médiakommunikációs eszköztárával biztosít nyilvánosságot a programnak és a megyei központ tevékenységének. Fontosnak tartják megismertetni a többségi társadalommal, Békés megye lakosságával a fogyatékossággal élő fiatalok mindennapjait, segítve ezzel társadalmi befogadásukat – olvasható Sziszák Katalin intézményvezető közleményében.

hirdetés