OPSZ: országszerte több száz polgárőr állt szolgálatba az oltópontokon

polgárőrség, polgárőr Fótó: Polgárőrség / Facebook

Országszerte újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – tájékoztatta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) szerdán az MTI-t.

hirdetés

A vártnál is többen veszik fel az oltást a rendkívüli oltási akció hetében. Ezért a kormányhivatalok és az egészségügyi intézményekből érkező kéréseknek megfelelően keddtől újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon – írták.

hirdetés

Hozzátették: a polgárőrök a munkájuk mellett, önkéntesen végzik feladatukat. Segítik az egészségügyi dolgozók és a honvédség munkáját a beléptetésnél. Az épületeken kívül hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához, segítik az oltásra érkezőket a tájékozódásban. A mozgásukban korlátozottakat pedig az oltópontra jutásban.

Az OPSZ közleménye szerint a polgárőrök – az előző járványhullámhoz hasonlóan – újra segítik a kistelepüléseken a háziorvosokat. Kiszállítják nekik a szükséges oltóanyagot – írja az MTI.

hirdetés