Egy ember meghalt a Vésztői lakástűzben

halálos lakástűz Vésztőn Fotó: Katasztrófavédelem

Frissítve! Szerdán éjfél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy családi ház tetőszerkezete ég a Békés megyei Vésztőn, a Szabó Pál utcában. A bejelentő elmondása szerint nem kizárt, hogy egy ember és több gázpalack is van az épületben.

Hat járművel huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre, akik három irányból kezdték oltani a kilencven négyzetméteres, egyszintes családi házat. Ekkor már az épület egésze lángokban állt. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók beavatkozás közben találtak rá a ház idős lakójának holttestére.

hirdetés

A lángok továbbterjedését másfél óra alatt sikerült megakadályozni, a tűz eloltása csaknem három órát vett igénybe. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos hősugárzó okozta, azonban a keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Csak a múlt héten nyolcan vesztették életüket lakástűzben. Gyakori, hogy a fűtési rendszer hibája vezet lakástűzhöz. Mindegy, hogy milyen technológiával fűtünk, ezek hőtermelő, gyakran nyílt lánggal égő berendezések, a meghibásodásukból, figyelmetlen használatukból lakástűz keletkezhet. Fontos ezeket karbantartani, a közelükből pedig minden éghető anyagot elpakolni – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

halálos lakástűz Vésztőn
Fotó: Katasztrófavédelem
halálos lakástűz Vésztőn
Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem
halálos lakástűz Vésztőn
halálos lakástűz Vésztőn