A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban

katonák, kórházakban Fotó: Honvédelmi Minisztérium
hirdetés

A meghosszabbított oltási akcióhét keretében további több mint hatvan fővel bővül a kórházakban, egészségügyi intézményekben folyamatosan szolgálatot teljesítő katonák létszáma.

Futó Szöveg

Mindezt azzal a céllal, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását, tehermentesítsék az egészségügyi dolgozókat. Jelenleg 95 helyszínen, mintegy 870 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben.

hirdetés

A Magyar Honvédség – ahogyan ezt a járványhelyzet előző hullámai során tette – most is részt vesz a koronavírus elleni védekezésben. A kórházakba vezényelt katonák logisztikai feladatokat látnak el. Segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a magyar állampolgárok biztonsága, ezért a katonák mindent megtesznek azért, hogy segítsék a járvány elleni védekezést, és tehermentesítsék az egészségügyi intézményekben dolgozókat – olvasható a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatójában.

hirdetés