Figyelmetlenségből lett baleset Békéscsabán

Fotó: Police.hu

Elsőbbségadás elmulasztása miatt ütközött össze két személygépkocsi Békéscsabán. A szabálytalan autós nem sérült meg, a vétlen járművezető könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2021. június 11-én, délután Békéscsabán, az Erkel utca és a Bartók Béla út kereszteződésében. Egy személygépkocsi vezetője úgy kanyarodott ki az Erkel utcáról balra a Bartók Béla útra, hogy nem adott elsőbbséget egy neki balról érkező autósnak. Összeütköztek, majd az utóbbi jármű sodródni kezdett és nekicsapódott egy álló kisteherautónak. A balesetben a vétlen járművezető könnyű, míg utasa súlyos sérülést szenvedett. A baleset okozója nem sérült meg.

A nő kihallgatásán elismerte felelősségét, állítása szerint nem vette észre azt az autót, amelyiknek elsőbbséget kellett volna adnia. A rendőrség a nő ellen közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. november 30-án továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten arra kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek figyelmesen és szabályosan, mert szabálytalanságukkal másokat is veszélybe sodorhatnak, vétlen közlekedőknek is sérülést okozhatnak – írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu


Kövessen minket Facebookon!