A kormány további egy héttel meghosszabbítja az oltási akcióhetet

védelmi Fotó: koronavirus.gov.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette a kormány legutóbbi ülésén elfogadott döntéseket.

hirdetés

„Újabb egy héttel meghosszabbítjuk az akcióhetet. Tehát az eddigi rend szerint lehet az oltásokat beadatni a jövőhéten is” – jelentette be a miniszter. Hozzátette: felkérték az operatív törzset, hogy a következő hónapokban dolgozzák ki azt a rendszert, amiben oltási akciónapokat rendezhetnek. Az operatív törzs vizsgálja továbbá, hogy a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz kötődjön, de erről csak később várható bejelentés.

hirdetés

Az operatív törzs a következő napokban kidolgozza az 5-11 évesek oltásával kapcsolatos menetrendet. Mint mondta, 2 millió oltás érkezik december 13-a után a korosztály számára, így hamarosan el is kezdődhet a gyerekek oltása. Őket Pfizer vakcinával fogják oltani.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy 3,7 millió ember védettsége december 10-én lejár, mert letelik a második oltást követő hat hónap. Őket a kormány – az általuk megadott elérhetőségek valamelyikén -, személyesen fogja felkeresni, hogy vegyék fel a harmadik oltást.

 

hirdetés