Megöléssel fenyegette és zaklatta volt élettársát egy sarkadi férfi

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásra tett indítványt egy 26 éves büntetett előéletű budapesti illetőségű, de sarkadi tartózkodási helyű férfival szemben.

hirdetés

A férfi és a sértett nő 2018. évtől 2020 szeptemberéig éltek élettársi kapcsolatban, amikor a kapcsolatuk megszakadt, de a férfi a szakítást nehezen fogadta el. A férfit személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt a Gyulai Járásbíróság a 2021. május 26-án jogerőre emelkedett ítéletével 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A férfi ezen cselekményét 2020. szeptember 1. és október 20. napja között követte el.

A férfi a büntetőeljárás alatt is zaklatta volt élettársát: 2021. április elejétől április 27-éig több alkalommal megjelent a sértett sarkadi lakóházánál. Ezen alkalmakkor ki akart békülni a sértettel, amikor azonban a sértett elzárkózott ettől, a férfi agresszívvé vált, megfenyegette, hogy megöli, „baltával szétüti a fejét”, illetve szétveri a házát. A férfi telefonon is háborgatta a nőt: 2021. április 1-je és április 20-a között napközben és éjszaka mindösszesen 932 db hívást kezdeményezett az irányába.

2021. július 7-én este, 21 óra körül ismét megjelent a sértett lakóházánál, ahol a ház előtt szóváltásba keveredett vele és egy kezében tartott pólóval megcsapta a sértett fejét. A terhelt fenyegetései a sértettben komolyt félelmet keltettek, mert tartott attól, hogy fenyegetéseit a férfi beváltja.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés