Meghamisította az autó futásteljesítményét egy autókereskedő, majd továbbértékesítette a gépkocsit

Kevesebben haltak meg, közlekedési, műszerfal, autó, közlekedés, kresz, sebesség Illusztráció: Pixabay

Gépjármű kilométer-számláló műszer által jelzett érték meghamisításának vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 26 éves büntetett előéletű dejtári férfi ellen, aki autókerekedőként úgy adott el egy személygépkocsit, hogy meghamisította a futásteljesítményét.

hirdetés

A férfi egyéni vállalkozóként személygépkocsik adásvételével foglalkozott. 2017. április 10-én megvásárolt egy személygépkocsit, amelynek a kilométer-számlálóműszere a vásárláskor 395.762 kilométert jelzett.

hirdetés

Mivel a gépkocsi futásteljesítménye rendkívül magas volt, a férfi elhatározta, hogy azt jogtalan haszonszerzés végett megváltoztatja azért, hogy a gépkocsit a valósnál kevesebbet futottnak és ezért jobb állapotban lévőnek láttassa, így azt magasabb vételárért, nagyobb haszonra szert téve értékesíthesse.

Ennek érdekében a férfi mezőkovácsházi telephelyén a gépkocsi kilométer-számláló műszere által jelzett értéket megváltoztatta, melynek eredményeként az a valós 395.762 km helyett a továbbiakban 186.500 km-t jelzett, majd a gépkocsit ezen állapotában tovább értékesítette – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta főügyész.

hirdetés