Országos Vasutas Véradónap: Békéscsabán is adhatnak vért az önkéntesek

menetrendek, március 15, talált, Vasutas, online, közlekedési, vasúti, utazási, október, nemzetközi, MÁV, vonat, Munkanap Fotó: Körös Hírcentrum

A MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve a december 10-én 15. alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot.

hirdetés

December 10-én országosan 13 helyszínen, Szolnokon, Szegeden, Nagykanizsán, Békéscsabán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Dombóváron, Kaposváron, Budapesten és Szombathelyen, valamint december 17-én Dunakeszin várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet. Békéscsabán a VOKE Vasutas Művelődési Háza lesz a véradás helyszíne 13 és 16 óra között.

hirdetés

Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát, illetve rendszeres véradóként a véradó kiskönyvét. A pandémia miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. A helyszíneken a szakemberek mindent megtesznek a biztonságért. De a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát! A koronavírus miatt bevezetett intézkedésekkel és az irányadó elvekkel kapcsolatban kérjük, az alábbi linken tájékozódjon a véradás előtt – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

hirdetés