Harmadszor is megrendezésre került a Junior Linux rendszer-adminisztrátorok versenye

Linux verseny, Nemes Tihamér Fotó: Körös Hírcentrum

Hétvégén megrendezésre került a „Szeresd a pingvint!” – III. Junior Linux Adminisztrátorok Versenye Békéscsabán. A verseny helyszínéül, idén először a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium adott otthont.

hirdetés

A megmérettetésre a Linux rendszereket jól ismerő 14-18 éves diákokat várták az országból. A kétfordulós verseny első fordulójában egy online elődöntőt rendeztek, majd a legjobb eredményt elérő 10 versenyző jutott tovább a 2021. december 11-én rendezett döntőbe.

Maczik Mihály András az intézmény igazgatója elmondta, hogy az iskolánkban folyó informatika oktatás egyik meghatározó része a Linux rendszer-adminisztrátori képzés. Ezzel a versennyel szeretnék országosan is népszerűsíteni a Linux operációs rendszer használatát a fiatalok körében és ezáltal csökkenteni az informatikai területen is jelentkező szakemberhiányt. Mint mondta, 11-12. osztályban heti 2-3 órában foglalkoznak a Linux rendszerrel és a hozzá kapcsolódó szoftverekkel.

A verseny lényegi részében a résztvevőknek programozáshoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk. Íme, az első négy helyezett:

1. helyezett: Pataki Zoltán a Budapesti Műszaki SZC Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikum tanulója

2. helyezett: Ruzsa Gergely Gábor a Budapesti Műszaki SZC Neumann János Informatikai Technikum tanulója

3. helyezett: Karsza Levente Attila a Budapesti Műszaki SZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Technikum tanulója

4. helyezett: Gubucz Emma a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium

A rendezvénnyel párhuzamosan pót nyílt napot tartottak az érdeklődőknek gépészet, informatika és rendészet témakörökben.

Linux verseny, Nemes Tihamér
Linux verseny, Nemes Tihamér
Linux verseny, Nemes Tihamér
Linux verseny, Nemes Tihamér
Linux verseny, Nemes Tihamér

hirdetés