Idén is sikeres az Országos Vasutas Véradónap

menetrendek, március 15, talált, Vasutas, online, közlekedési, vasúti, utazási, október, nemzetközi, MÁV, vonat, Munkanap Fotó: Körös Hírcentrum

A járványhelyzet ellenére is közel 300 véradó döntött úgy, hogy részvételével segíti az Országos Vasutas Véradónap sikerességét.

hirdetés

Az eseményen a véradást megelőző rutinvizsgálatok után 272 önkéntes járulhatott hozzá a vérkészletek feltöltéséhez. December 10-én a MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 15. alkalommal szervezte meg az Országos Vasutas Véradónapot. A jótékonysági esemény első napján országszerte 13 városban: Budapesten, Szolnokon, Szegeden, Nagykanizsán, Békéscsabán, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Dombóváron, Kaposváron és Szombathelyen járultak hozzá a kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

hirdetés

Az Országos Vasutas Véradónap idei utolsó állomásán december 17-én Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban 10 és 18 óra között lesz lehetőség a véradásra. A pandémia idején a segítség még nagyobb hangsúlyt kap. Hiszen nem csak a járvány elleni küzdelem a fontos, a működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére hívják fel a figyelmet – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

hirdetés