Új tűzoltójelöltek kezdték meg a tanulmányaikat Békés megyében

Fotó: katasztrófavédelem

A szakképzési rendszer megújításának eredményeként a korábbi képzés, mind felépítésében, mind összetételében megváltozott, valamint átalakult a vizsgák rendszere is. A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiájának megfelelően a felnőttképzési rendszer átalakítása a tűzoltószakképzésben is megtörtént.

hirdetés

Az új képzési rendszerben Békés megyéből ismét tizenegy fő kezdte meg a tanulmányait a tűzoltói szakképesítés megszerzése érdekében. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban zajló több mint öt hónapos képzésen a Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont által szervezett képesítő vizsga keretében számolnak be tudásukról, az elsajátított ismereteikről és készségeikről.

hirdetés

A képzés célja, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szerv hivatásos állományába történő kinevezés előtt a hallgató megismerje a szervezet szabályzóit és normáit, valamint működését, emellett elsajátítsa a hagyományok szerinti helyes és szabályos viselkedést és alaki szabályokat.

A megyénkbe tűzoltónak jelentkező újoncok jelenleg a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon egy három hetes gyakorlati képzésen vesznek részt, a szakmai fogások elsajátítása érdekében, majd ezt követően a rendvédelmi alapfeladatokra való felkészítés a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban történik. A sikeres modulzáró vizsgát teljesítők előreláthatólag február közepén kerülnek kinevezésre és vehetik fel a szolgálatot a kijelölt tűzoltó-parancsnokságokon.

hirdetés