A Szilveszteri Futógálával zárja ismét az évet a Békéscsabai Atlétikai Club

Atlétikai Fotó: Körös Hírcentrum

Idén már 33. alkalommal szervezi meg a Szilveszteri Futógálát a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club. Ismét lehet jelmezben, családdal, vagy éppen kutyával is futni, mozgással ünnepelve az év végét.

hirdetés

Ahogyan azt Czeglédi Katalin, az atlétikai club marketingvezetője és Tábor Miklós, a futógála sokszoros győztese megosztotta, egy év kihagyás után tartják meg ismét a rendezvényt. Tavaly a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg, azonban sok sportolni vágyó így is, a szervezett keretek nélkül teljesítette a távot. Ebből is látszik, hogy mennyien várják évről évre a futógálát.

hirdetés

Miklós elsőként még kisgyermekként, édesapja kérésére indult el a futáson, azóta pedig mint aktív atléta is folyamatos résztvevője volt. Úgy látja, évről évre nívós mezőny gyűlik össze, ami nagyon jó versenyeket eredményez. Emellett pedig a megyeszékhely egyik legérdekesebb szilveszteri programjának tartja, sok ismerőssel szokott összefutni.

A Városi Sportcsarnoknál induló futam több távon, több kategóriában zajlik idén is, a résztvevők chipes időméréssel futnak. A rajt délelőtt 10 órakor és 10 óra 5 perckor lesz. Előbb a 2500 méteres távon indulnak a 3 fős családok – egy felnőttel és két gyermekkel a csapatban -, és a 60 év feletti amatőrök. Az ő útvonaluk: Sportcsarnok – Bajza u. – Urszinyi Dezsőné u. – Gyulai út – Sportcsarnok. A második rajtnál a 4621 méteres távon indulnak az igazolt versenyzők és a lelkes amatőrök. Igazolt versenyzőnek számít az, aki egyesületben leigazolt középtávfutó, és ebben az évben indult az országos versenyeken. Amatőr pedig, akinek nincs érvényes MASZ versenyengedélye, és senior vagy amatőr versenyeken indul. A 2007-ben születetteket és fiatalabbakat külön értékeli majd a klub. Itt az útvonal a következő: Sportcsarnok – Bajza u. – Árpád sor – Derkovits sor – Bánszki u. – Szabadság tér – Szent István tér – Gyulai út – Sportcsarnok.

Az előnevezés 2021. december 29-én zárul. A nevezési díj: 1300,- Ft/fő – a családi csapatok nevezése is személyenként fizetendő. A rajtszám átvételére december 28. és 30. között munkanapokon a klub irodájában, és a verseny napján 8 órától 9.30-ig a Sportcsarnoknál lesz lehetőség. A helyszíni nevezés díja 2000 Ft, de a verseny napján csak korlátozott számban fogadják már, 8-tól 9 óráig.

Az egyesület nemcsak a futással készül erre a napra, hanem több, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos kísérőprogramon is részt vehetnek az érdeklődők. Az Alföldi Mérleg Kft. például hiteles mérleggel vár mindenkit, és kiállít egy igazolást az aktuális testsúlyról, amely a legközelebbi, március 20-ai nemzetközi gyalogló és futóversenyen összevethető lesz egy új méréssel. Az Ízisz Jóga Stúdió edzőivel pedig lehetőség lesz egy futáslevezető átmozgatásra a Városi Sportcsarnokban. Délben egy szilveszteri ünnepléssel zárul a program, óriástorta és pezsgős koccintás várja majd a kilátogatókat.

Tábor Miklós mindenkit arra kér, hogy bár a dobóatléták általában igen hiányos öltözetben futnak, az ő példájukat ne kövesse senki. Célszerű az időjárásnak megfelelően öltözni. Viszont már hagyományosan a jelmezeket is díjazza a klub, így szilveszter alkalmából a kreativitás is előny lehet. Emellett lehetőség van ismét arra, hogy kutyával fusson, aki szeretne. Czeglédi Katalin fel is hívta a figyelmet ebből kifolyólag arra, hogy idén az amatőr és az igazolt sportolók egy útvonalon futnak majd, ezért vigyázzanak a kutyusokra a gazdik és a sportolók is.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés