Fának ütközött és súlyosan megsérült egy férfi Békéscsabán

baleset Békéscsaba, ittasan fának ütközött Békéscsabán A fotók a Békéscsabán történt balesetről készültek / Fotó: Police.hu

A gyanú szerint ittasan vezetett személygépkocsit, fának ütközött és súlyosan megsérült egy férfi Békéscsabán. A múlt hét sem volt jobb, akkor is volt olyan autós, aki szintén hétfőn, ittasan szenvedett balesetet.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési balesettel indult a hét Békés megyében. Békéscsabán, a Bajza utcán 2021. december 27-én 1 óra körül fának ütközött egy személygépkocsi és a vezetője súlyosan megsérült. A 40 éves férfi nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott és a gyanú szerint ittas volt, ezért tért le az útról. A múlt héten is történt hasonló eset, szintén hétfőn Békéscsabán, a Békési úton egy kisteherautó lement az útról, közlekedési táblának, majd fának ütközött. A jármű vezetője nem sérült meg, de az alkoholszonda ittasságot jelzett nála.

hirdetés
baleset Békéscsaba, ittasan fának ütközött Békéscsabán
A fotók a Békéscsabán történt balesetről készültek / Fotó: Police.hu

Sajnos nem ő volt az egyetlen. Az 51. héten további négy férfi ellen indult büntetőeljárás ittas járművezetés gyanúja miatt. Egy magyardombegyházi férfi Kisdombegyház külterületén segédmotor-kerékpárral közlekedett ittasan. Egy orosházi férfit Orosházán, az Arany János utcából, egy másik autóst Nagybánhegyesről, a Dózsa utcából állítottak elő a rendőrök, és végül szenteste napján egy Sarkad külterületén igazoltatott, személygépkocsit vezető német állampolgárnál lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. A rendőrök a motorostól és az autósoktól is elvették a vezetői engedélyüket, majd büntetőfeljelentést tettek ellenük.

A téli útviszonyok miatt több figyelmet igényel a járművezetés. Aki ittasan vezet, nemhogy jobban, hanem jóval kevésbé tud odafigyelni a forgalomra, a szabályok betartására. A rendőrség ezért ismételten kéri, hogy aki alkoholt fogyaszt, ne vezessen! A jeges úton beláthatatlan következményekkel járhat, ha nem tudja irányítani a járművét, lemegy az útról, vagy éppen áttér a szemközti sávba – írja a Police.hu.

 

Ez is érdekelheti: