OKSZ: nagyon erős karácsony előtti forgalomról számoltak be az üzletek

téli szezonális, karácsony, élelmiszerárak, magyar, élelmiszerek, vásárló, nébih, kuponos, bolt, spar, Ausztriában, koronavírus Fotó: Pixabay

A legtöbb üzlet nagyon erős karácsony előtti forgalomról számolt be – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Vámos György hozzátette: az ezüsthétvége után megindult a felfutás. Az aranyhétvége nagyon erős volt és még utána is volt 4 és fél napja az embereknek vásárolni. Elmondta: a legnépszerűbbek ilyenkor az elektronikai cikkek, a ruházati termékek, az illatszerek, a játékok és a könyvek.

hirdetés

Az internetes vásárlasnak november és december a két legerősebb hónapja. A korábbi évek 30-40 százalékos növekedési üteme idén 20 százalék körülire mérséklődött. A webes kereskedelem növekszik, de idén a korábbi évekhez képest többen döntöttek hagyományos üzletek mellett – jegyezte meg.

Vámos György a várható szilveszteri forgalomról azt mondta: figyelemmel arra, hogy nincs semmilyen járványügyi korlátozás, a tavalyinál nagyobb forgalom várható – írja az MTI.